In luna aprilie 2006, Secretarul General ONU Ban Ki-moon l-a investit pe fostul presedinte al Portugaliei, Jorge Sampaio ca Inalt Reprezentant pentru proiectul Alianta Civilizatiilor. Sub conducerea acestuia, Alinta s-a angajat intr-un program extensiv de lucru care include o serie de proiecte si initiative practice.

Alianta Civilizatiilor este sustinuta de un Grup de Prieteni, o retea in continua expansiune, compusa din peste 100 de guverne si organizatii internationale. Membrii acestei comunitati au sustinut progresul  adus de Alianta prin adoptarea Planurilor Nationale si a Strategiilor Regionale, raspandind mai departe expertiza, bunele practici si solutiile la provocarile pe care le-a intampinat in promovarea bunei guvernari si a diversitatii culturale.

Lucrand cu propria retea globala de parteneri guvernamentali, Alianta promoveaza politici si initiative cu scopul de se adresa provocarilor diversitatii culturale si imbunatatirii relatiilor dintre diverse grupuri culturale. Totodata lucreaza de la baza, prin promovarea de proiecte inovative in educatie, cultura, media si migratie cu scopul de a consolida incredere, reconciliere si respect mutual intre diverse comunitati.

template joomla